top of page

GRATIS FRAKT PÅ ORDRE OVER  800,- NOK

IDO te

På koreansk betyr IDO “Riktig måte”, “Klok vei” eller “Den bedre måten” – sunnhet for kropp og sinn.

IDO Te lager drikkevarer til den sunne kroppen, det sunne sinnet og til det sunne livet ved hjelp av en trygg fermenteringsteknikk der de benytter tradisjonelle, Koreanske urteingredienser.
 

Ved å fermentere disse ingrediensene blir overflødig smaksstyrke redusert, samtidig som de helsebringende effektene blir maksimert, og den mest fornøyelige og helsebringende drikken på markedet blir tilgjengelig.


Hver te blir laget med nøysomhet og en formelbasert metodikk, og med en helt unik blanding av naturlige, helsebringende urter.

-
1/4

1

Hva er Teterapi?

IDO Teterapi er en utmerket måte å ta vare på både kropp og sinn.
 

IDO vil gjerne få introdusere deg til sin teterapi som er av den aller høyeste kvalitet; effektiv og uten bivirkninger. ​
 

Lettabsorbert, uten bitter eller overveldende smak. Enkel, men med merkbar effekt.
 

 • Tilsett en av våre 20 ulike fermenterte, medisinske urter eller bland to eller flere av dem for bli kvitt daglige helseutfordringer og for å forebygge livsstilsrelaterte sykdommer.

 • Teterapi som benytter IDOs fermenterte urteteer vil hjelpe deg med å finne en god balanse både i kropp og sinn.

-
2/4

2

Fermentering

Fermentering er en prosess der organiske forbindelser blir brutt ned til enklere kjemiske forbindelser ved hjelp av enzymer.
 

Fordeler ved IDOs fermentering

 • Forbedret detox funksjon

 • Aktive næringsstoffer

 • Ingen bivirkninger

Nyttige urter som er helsebringene for mennesker men som ikke er lette å innta på grunn av sterk og bitter smak, blir fermentert til delikat og mild te.


IDO Tes fermenteringsteknikk resulterte i et helt ny forståelse av hvordan te kan skape velvære og nytes av folk i alle aldre.

Det er forståelig at fermentering og nyttige ingredienser er hensiktsmessig for oss, men hvorfor i form av en urtete? 

 • Fermenterte urteteer er lette å drikke -  som vann - uten tilsatt sukker eller andre tilsetningsstoffer.

 • Dette er en av årsakene til hvorfor IDO er et unikt merke som skiller seg ut fra andre temerker på markedet.

 • Det er den ene teen som kan bli drukket som vann, og kroppen din vil med sikkerhet kjenne på takknemmelighet.

-
3/4

3

Hvordan nyte IDO te

 • Tepose-produkter er et flott valg for innbyggerne i dagens moderne og aktive samfunn.

 • Teposene er importer av Coretech, sertifiserte NON-GMO PLA. Hver pose inneholder 1.0~1.2g te.

 • Trekk 1 tepose i 1L med varmt vann (80~90 grader).

 • Avhengig av trekketiden vil teen smake svakere eller sterkere.

 • Hver pose kan lage 4~5 kopper med 1L te.

 • Skulle du oppleve at den første koppen med te blir for sterk og de neste koppene blir for svake; trekk i 30 sekunder i stedet for ett minutt ved første kopp, fjern posen og gjenta så ved trekking av de andre koppene.

 • Det beste er å drikke teen gjennom dagen som en erstatning for vann. Dette kan du gjøre ved å bære den ferdige teen med deg i en flaske på 1L.

-
4/4

4

IDO-TE

Ulike typer te.

Det som utgjør forskjellen på svart, grønn og hvit te er prosessen bladene gjennomgår fra øyeblikket de blir plukket til ferdig produkt. Enkelt forklart: for å fremstille svart te lar man bladene hvile enten innendørs eller utendørs i en periode før de blir knadd/rullet for hånd eller maskin. Dette setter fart på oksideringsprosessen som forsterkes og monitoreres ytterligere til ønsket oksidasjon er oppnådd. Bladene blir så videre tørket og sortert.

Grønn te:
Grønn te derimot går ofte også gjennom en kort hvile/visneperiode før bladene blir enten dampet (hovedpraksis i Japan) eller ristet /tørket i store wok (hovedpraksis i Kina) for å stoppe oksidasjon. Ved å dampe/ riste bladene kort tid etter innhøstningen er oksidasjonen meget lav og bladene beholder dens grønne farge. Bladene blir videre formet og tørket. I Japan har man tradisjon med å skyggelegge tebusker 2-4 uker før innhøstning for øke mengden l-theanin og redusere katekiner. Eksempel på slike teer er kabusecha, gyokuro og matcha.

Hva er helsefordelene med grønn te?

Folk har hyllet de helsemessige fordelene av grønn te i århundrer. Studier tyder på at inntak av grønn te kan påvirke hudens helse positivt, hjelpe med vekttap og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

 

Grønn te sies å være en av de sunneste drikkene på planeten.

Alle tetyper, unntatt urter, er brygget fra de tørkede bladene fra Camellia sinensis-busken. Oksydasjonsnivået av bladene bestemmer typen te.

 

Grønn te er laget av uoksiderte blader og er en av de minst bearbeidede typer te. Av denne grunn inneholder den de fleste antioksidanter og gunstige polyfenoler.

 

Helsefordeler

Folk brukte grønn te i tradisjonell kinesisk og indisk medisin for å kontrollere blødninger og helbrede sår, hjelpe fordøyelsen, forbedre hjertets- og mental helse og regulere kroppstemperaturen.

-
1/4

1

Grønn te kan kjempe visse kreftsaker

Dette er stort. Tross alt kjenner vi nok alle noen som har blitt rammet av kreft, og kanskje til og med har hatt kreft selv. Så å vite at grønn te kan bekjempe kreft er et ganske stort insentiv til å legge det til dagen din. Krefttypene som kan forebygges er også ganske mange, inkludert munn, nyre, bukspyttkjertel, mage og brystkjertelkreft, blant annet.

Kreftforebyggende aktiviteter av grønn te og dens hovedbestanddel, (−)-epigallocatechin gallate (EGCG) har blitt grundig studert av forskere over hele verden. Siden 1983 har vi studert kreftkjemopreventive effekter av EGCG samt ekstrakt av grønn te og underliggende molekylære mekanismer.

Kan senke kolesterolet

Omtrent 38% av amerikanske voksne har høye kolesterolnivåer, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge CDC. De gode nyhetene? Grønn te kan hjelpe.

En metaanalyse fra 2020 av 31 studier publisert i Nutrition Journal fant at inntak av grønn te var assosiert med lavere nivåer av både totalt kolesterol og LDL (aka dårlig) kolesterol.

Kan redusere blodtrykket

I tillegg til å senke kolesterolnivået, kan grønn te beskytte hjertehelsen ved å senke blodtrykket. En metaanalyse i medisin fra 2020 av 1697 personer fant at å drikke grønn te reduserte blodtrykket betydelig, spesielt hos de med høyt blodtrykk og størst risiko for hjerte- og karsykdommer.

Høyt blodtrykk er en ledende årsak til hjertesykdom og hjerneslag fordi det skader slimhinnen i arteriene. Dette gjør arteriene mer utsatt for plakkoppbygging, noe som innsnevrer arteriene som fører til hjertet og hjernen, ifølge CDC. Hvis høyt blodtrykk forblir ubehandlet, kan det også føre til nyresvikt.

Grønn tes evne til å senke blodtrykket kan skyldes dets høye antioksidantinnhold, ifølge den samme 2020-analysen som er oppført ovenfor. Disse antioksidantene reduserer betennelse og utvider blodårene slik at blodet kan flyte lettere.

Imidlertid varte de fleste av studiene som ble vurdert i analysen bare mellom tre og seksten uker, noe som betyr at det ikke er klart hvordan å drikke grønn te over lengre tid kan eller ikke kan forbedre blodtrykket.

-
2/4

2

Grønn te kan kjempe visse kreftsaker

Kan forhindre hjerneslag

Hjerneslag er fortsatt en ledende årsak til død og funksjonshemming for voksne i USA, ifølge CDC. Å drikke grønn te kan være en måte å forhindre risikoen for hjerneslag.

For eksempel, en studie fra 2020 i American Journal of Clinical Nutrition, sporet te-drikkevanene til nesten en halv million kinesiske voksne. Den fant at inntak av te - spesielt grønn te - var assosiert med lavere risiko for hjerneslag. Faktisk, jo mer grønn te folk drakk, jo lavere er risikoen for hjerneslag.

Hjelper med å forebygge og håndtere type 2-diabetes
Å konsumere te – inkludert grønn te – kan være en effektiv måte å forebygge og håndtere diabetes type 2, ifølge en 2019-anmeldelse publisert i Antioxidants. Gjennomgangen fant at spesielt grønn te-antioksidanter kan redusere insulinresistens.

Insulinresistens oppstår når cellene er mindre følsomme for hormonet insulin, som hjelper cellene med å omdanne blodsukkeret til energi. Det er en av de viktigste risikofaktorene for å utvikle type 2 diabetes, ifølge CDC.

Grønn te kan bidra til å redusere revmatoid artritt symptomer

I tillegg er EGCG også vist å ha gunstige effekter mot revmatoid artritt, en annen kronisk inflammatorisk sykdom.

Revmatoid artritt (RA) er en vanlig tilstand som beskrives som en kronisk, autoimmun lidelse som påvirker leddslimhinnen i leddene og er assosiert med sosioøkonomiske byrder, progressiv funksjonshemming og for tidlig død [10].

Pasienter med RA opplever et begrenset bevegelsesområde, hevelse og rødhet i leddene. Det er foreløpig ingen kur for RA, men behandlingsstrategier kan inkludere å redusere betennelse for å forsinke progresjonen

Hvis du ønsker å redusere betennelse, legg til grønn te på handlelisten din.

I en studie publisert i The Journal of Nutrition utviklet rotter som ble gitt ekstrakt av grønn te i drikkevann som deretter ble indusert med den autoimmune sykdommen revmatoid artritt (RA) mindre alvorlige symptomer enn rotter med RA som drakk vanlig vann. Flere studier er nødvendig på mennesker, men forskerne bemerker at grønn te-ekstrakt kan være nyttig når det brukes sammen med konvensjonell RA-behandling.

Forskning i en anmeldelse publisert i 2011 i Arthritis Research & Therapy antyder en lignende anti-inflammatorisk fordel hos mus med slitasjegikt, men det er for tidlig å si om de samme effektene vil bli sett hos mennesker.

Forbedret levetid

Å drikke te, inkludert grønn te, er assosiert med et lengre og sunnere liv, ifølge forskning fra 2020 publisert i European Journal of Preventive Cardiology.

Studien fulgte 100 902 deltakere i Kina uten historie med hjerteinfarkt, hjerneslag eller kreft i over syv år. Den grupperte deltakerne som enten:

Sammenlignet med ikke-vante tedrikkere, hadde de som drakk te tre eller flere ganger i uken en redusert risiko for dødelighet av alle årsaker. De hadde også en redusert risiko for å utvikle aterosklerotisk kardiovaskulær sykdom, som er når plakk bygger seg opp i blodårene, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag, ifølge American Heart Association (AHA).

Spesielt grønn te var assosiert med en lavere risiko for å dø av alle årsaker bortsett fra koronar hjertesykdom. Forskere mener at dette sannsynligvis skyldes antioksidanter i grønn te som beskytter cellene mot skade som ellers ville føre til sykdom.

-
3/4

3

Grønn te har fettforenne egenskaper

Å få fart på stoffskiftet er en sikker måte å føle seg bedre generelt på. Når kroppssystemene dine jobber med førsteklasses kapasitet, er det en bonus for den generelle helsen. Og det faktum at grønn te øker fettforbrenningen betyr at blodet ditt flyter bedre, hjertet pumper med en hastighet det burde, og fordøyelsessystemet ditt nynner rett på vei.

GRØNN TE KAN HJELPE MED VEKTTAPT
Mange mennesker som har problemer med vekten, finner at det ofte er en opphopning av kilo rundt midten. Grønn te kan hjelpe deg å gå ned i vekt og på sin side bli kvitt fett. I en studie av overvektige forsøkspersoner var funnene at vekt og midjeomkrets gikk ned hos de som drakk grønn te.

GRØNN TE KAN KJEMPE Hjerte- og karsykdom

Hjerte- og karsykdommer ligger høyt oppe når det gjelder dødsårsaken. Grønn te kan påvirke kolesterolnivået som spiller en faktor i forhold som hjerneslag og hjerteinfarkt. Drikk grønn te for å senke LDL (dårlig) kolesterol i blodet.

 

GRØNN TE KAN FORHINDRE TYPE 2-DIABETES

Type 2 diabetes øker. Det kan skyldes dagens dietter og det faktum at vi ofte trener mindre enn vi burde. Insulinfølsomheten er redusert takket være inntak av grønn te, og blodsukkernivået, en årsak til diabetes, senkes også.

 

GRØNN TE FORDELER MUNNHELSE

Din munnhelse er også viktig. Faktisk kan noen sykdommer og sykdommer skyldes et sett med tenner og tannkjøtt som ikke er tatt vare på. Katekinene i grønn te kjemper mot orale bakterier.

 

GRØNN TE BESKYTTER HJERNEN

Katekinene i grønn te er virkelig stjernen i showet. De gir mange fordeler og har også vist seg å beskytte nevronene i hjernen. Kognitiv svikt reduseres og risikoen for nevrodegenerative sykdommer reduseres.

Beskyttelse mot nevrodegenerative sykdommer

Undersøkelser har funnet ut å drikke grønn te kan beskytte mot visse nevrodegenerative sykdommer, som Alzheimers og Parkinsons. Dette er sannsynligvis på grunn av grønn tes høye konsentrasjon av kraftige forbindelser kalt antioksidanter. I følge forskning fra 2018 publisert i European Food Research and Technology, var grønn te den beste på frie radikaler. Antioksidanter forsvarer celler mot skader som over tid ellers ville føre til nevrodegenerative sykdommer.

En studie fra 2022 publisert i Frontiers in Nutrition fant at etter å ha fulgt 1545 eldre mennesker i Kina med sunn hjernefunksjon i ett år, hadde de som vanligvis drakk te – inkludert grønn te – lavere forekomst av kognitiv nedgang sammenlignet med ikke-tedrikkere. Dette var sant selv etter at forskere justerte for faktorer som utdanning, røyking og trening.

Kognitiv nedgang er et av de første merkbare symptomene på Alzheimers og relaterte former for demens, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Det refererer til forverring eller hyppigere tilfeller av forvirring og/eller hukommelsestap.

 

GRØNN TE HJELPER HJERNEFUNKSJON

Koffeinet i grønn te fungerer som et stimulerende middel. Ikke bare føler vi oss mer energiske etter å ha drukket kaffe eller te, men grønn te er kjent for å forbedre funksjonen til hjernen, inkludert reaksjonstid, humør og produktivitet.

 

GRØNN TE BEKJEMPER INFLAMASJON

Flavonoidene i grønn te har vist seg å bekjempe betennelser i kroppen. Komponenten epigallocatechin gallate i grønn te har anti-inflammatoriske effekter og beskytter celle-DNA. Det er også antivirale, antibakterielle og soppdrepende egenskaper i grønn te som også virker mot betennelse.

 

Hva er betennelse?
Betennelse er en hevelse som oppstår når immunforsvaret ditt reagerer på et vev som blir skadet - enten det er som følge av bakterier, traumer, giftstoffer, varme eller andre årsaker. Skadede celler frigjør kjemikalier som får blodårene til å lekke væske inn i vevet, og forårsaker hevelse som er designet for å beskytte andre vev fra kilden til skaden.

Kan grønn te redusere betennelse?

Det har vært en lang historie med å bruke grønn te som medisin gjennom historien på grunn av dens helbredende egenskaper. Imidlertid er det først nylig at fordelene med grønn te har blitt studert mye.

Denne typen te kommer fra bladene til planten Camellia sinensis. Grønne teblader inneholder katekiner og andre stoffer som teaflaviner, quercetin, teanin, gallussyre, klorogensyre og koffein.

 

Det primære katekinet som finnes i ekstrakter av grønn te er epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Som en signifikant polyfenol har EGCG i dyre- og laboratoriestudier og kliniske studier vist seg å ha antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. På grunn av egenskapene antas det at EGCG kan ha terapeutiske effekter på kroniske inflammatoriske sykdommer som leddgikt, åreforkalkning og tørre øyne. Bønder håndplukker tebladene, som de umiddelbart konserverer ved hjelp av damp eller varme etter høsting.

En studie som undersøkte effektiviteten til ekstrakter av grønn te for å redusere betennelse i øyeceller kalt hornhinneepitelceller, viste at det kunne redusere betennelse og forhindre celleskade på hornhinnen. Interleukin-1β er et cytokin, en av cellene som skilles ut av immunsystemet, som medierer den inflammatoriske responsen.

 

Interleukin-1β er kritisk for menneskekroppens reaksjon mot patogener. Det kan imidlertid forverre skade under kronisk sykdom og føre til vevsskade [9]. Økte nivåer av interleukin-1β, et cytokin, kan skade øyets hornhinne. I studien hemmet EGCG flere cytokiner, inkludert interleukin-1β.

Dette viser at EGCG fra ekstrakter av grønn te kan ha gunstige effekter mot inflammatorisk sykdom i hornhinnen.

 

 

GRØNN TE BESKYTTER MOT BEINTAP

Studier viser at å drikke grønn te kan stimulere mineralisering som genererer beindannelse. Bentapet kan bli bedre, og det kan være ekstra beskyttelse mot osteoporose på grunn av styrkingen av beinene.

For eksempel fant en studie fra 2022 publisert i Nutrients at av nesten 6500 postmenopausale koreanske kvinner, hadde de som ikke drakk grønn te eller drakk mindre enn én kopp daglig det siste året, mer sannsynlig å ha mistet beinmasse i ryggraden eller låret. sammenlignet med de som drakk grønn te tre ganger om dagen.

Redusert benmasse øker risikoen for osteoporose, en sykdom som gjør bein mer skjøre og kan føre til brudd i hoften, ryggraden eller håndleddet, ifølge National Library of Medicine. Særlig kvinner etter overgangsalderen har større risiko for å utvikle osteoporose.
Dette kan forklare hvorfor en 2017-analyse publisert i Medicine konkluderte med at teforbruk var knyttet til en redusert risiko for osteoporose, sannsynligvis på grunn av den høye konsentrasjonen av antioksidanter som bidrar til å forhindre bentap og forbedre beindannelse.

-
4/4

4

GRØNN TE

Visste du at etter vann er te den drikke som det konsumeres mest av i verden ?


Det anslås at det daglig drikkes minst 2 billioner kopper te på verdensbasis.
Camellia Sinensis som teplanten heter menes å stamme fra grenseområdet mellom Kina, India og Burma, og man mener at tedrikking har en historie på minst 5000 år.


Lenge hadde Kina monopol på fremstillingen av te, hvor den ble ansett som en medisinplante, men etterhvert gjennom en spennende historie har teproduksjon spredt seg til mange steder i verden.

Hvit te

Fenomenale fordeler med hvit te for å forbedre helsen din.

De fleste er kjent med den klassiske ekte teen som grønn, svart og oolong, men det er faktisk en fjerde ekte te som nylig har vunnet popularitet og vitenskapelig anerkjennelse. Hvit te dukket først opp i Asia og oppnådde popularitet i Vesten bare i løpet av de siste 200 årene eller så.

Hvit te er en ekte te og den minst bearbeidede, noe som gjør den til en delikat te som pakker en punch når det kommer til helsemessige fordeler. Fordeler med hvit te inkluderer å forhindre tannråte, fremme sunn hud og hår og økt energi og årvåkenhet. Å drikke en kopp om dagen kan bidra til å forhindre ting som forkjølelse og eliminere frie radikaler som kan forårsake en rekke plager fra akne til kreft.

Hvit te kommer fra Camellia sinensis-planten akkurat som svart te, grønn te og oolong-te. Det er en av de fem tetypene som kalles ekte teer. Før de hvite tebladene åpner seg, høstes knoppene for produksjon av hvit te. Disse knoppene er vanligvis dekket av små hvite hår, som gir navnet sitt til te. Hvit te høstes hovedsakelig i Fujian-provinsen i Kina, men det finnes også produsenter i Sri Lanka, India, Nepal og Thailand.

Oksidasjon

Ekte te kommer alle fra bladene til den samme planten, så forskjellen mellom te er basert på to ting: terroir (regionen der planten dyrkes) og produksjonsprosessen.

En av forskjellene i produksjonsprosessen til hver ekte te er hvor lang tid bladene får oksidere. Temestere kan rulle, knuse, steke, brenne og dampe blader for å hjelpe til med oksidasjonsprosessen.

Som nevnt er hvit te den mest minimalt bearbeidede av de ekte teene og gjennomgår derfor ikke en lang oksidasjonsprosess. I motsetning til den lange oksidasjonsprosessen til svart te, som resulterer i en mørk, fyldig farge, visner hvit te ganske enkelt og tørker i solen eller et kontrollert miljø for å bevare urtens hagefriske natur.

Smakprofil
Siden hvit te er minimalt behandlet, har den en delikat smaksprofil med en myk finish og en blek gul farge. Den har en litt søt smak. Når den er brygget riktig, har den ingen dristig eller bitter smak. Det finnes flere forskjellige varianter, som har fruktige, vegetabilske, krydrede og florale hint.

-
1/4

1

Helsefordeler med hvit te

1. Hudhelse
Mange sliter med huduregelmessigheter som kviser, urenheter og misfarging. Selv om de fleste av disse hudtilstandene ikke er farlige eller livstruende, er de fortsatt irriterende og kan redusere selvtilliten. Hvit te kan hjelpe deg med å oppnå en jevn hudfarge takket være antiseptiske og antioksidantegenskaper.

En studie ved Kinsington University i London viste at hvit te kan beskytte hudceller mot skade forårsaket av hydrogenperoksid og andre faktorer. Antioksidantrik hvit te hjelper også med å eliminere frie radikaler som kan føre til tegn på for tidlig aldring, inkludert pigmentering og rynker. De antiinflammatoriske egenskapene til hvit te-antioksidanter kan også bidra til å redusere rødhet og betennelse forårsaket av hudsykdommer som eksem eller flass (1).

Siden akne ofte er forårsaket av forurensning og frie radikaler, kan det å drikke en kopp hvit te en eller to ganger daglig rense huden. Alternativt kan hvit te brukes som en rensende vask direkte på huden. Du kan også plassere en hvit tepose direkte på eventuelle problemer for å fremskynde helbredelsen.

En studie fra 2005 av Pastore Formulations viste at hvit te kan være gunstig for personer som lider av hudsykdommer, inkludert rosacea og psoriasis. Dette kan være medvirkende til at epigallocatechin-gallatet finnes i hvit te som bidrar til å produsere nye celler i epidermis (2).

Hvit te inneholder store mengder fenoler, som kan styrke både kollagen og elastin og gi huden et jevnere og mer ungdommelig utseende. Disse to proteinene er avgjørende for å skape sterk hud og forebygge rynker, og finnes i en rekke hudpleieprodukter.

2. Kreftforebygging

Studier har vist den sterke sammenhengen mellom ekte te og potensialet for å forebygge eller behandle kreft. Selv om studier ikke er avgjørende, tilskrives helsefordelene ved å drikke hvit te i stor grad antioksidantene og polyfenolene på te. Antioksidanter i hvit te kan bidra til å bygge RNA og forhindre mutasjon av genetiske celler som fører til kreft.

En studie i 2010 fant at antioksidanter i hvit te var mer effektive for å forebygge kreft enn grønn te. Forskere brukte hvit te-ekstrakt for å målrette mot lungekreftceller i laboratoriet, og resultatene viste doseavhengig celledød. Mens studier pågår, viser disse resultatene at hvit te kan bidra til å stoppe spredningen av kreftceller og til og med bidra til at muterte celler dør (3).

-
2/4

2

Helsefordeler med hvit te

3. Vekttap

For mange mennesker går det å gå ned i vekt mer enn bare å sette et nyttårsforsett; det er en skikkelig kamp å gå ned i kilo og leve lenger og sunnere. Fedme er en av de ledende bidragsyterne til en kortere levetid, og å gå ned i vekt er i økende grad på toppen av folks prioriteringer.

Å drikke hvit te kan hjelpe deg med å oppnå vekttapsmålene dine ved å hjelpe kroppen din til å absorbere næringsstoffer mer effektivt og miste kilo lettere ved å øke hastigheten på stoffskiftet. En tysk studie fra 2009 fant at hvit te kan bidra til å brenne lagret kroppsfett samtidig som det forhindrer dannelsen av nye fettceller. Katekiner som finnes i hvit te kan også fremskynde fordøyelsesprosesser og hjelpe med vekttap (4).

 

4. Hårhelse

Ikke bare er hvit te bra for huden, den kan også bidra til å etablere sunt hår. Antioksidanten kalt epigallocatechingallat har vist seg å forbedre hårveksten og forhindre for tidlig hårtap. EGCG har også vist seg lovende ved behandling av hudsykdommer i hodebunnen forårsaket av bakterier som er resistente mot vanlige behandlinger (5).

Hvit te beskytter også naturlig mot solskader, noe som kan bidra til å forhindre at håret tørker ut i sommermånedene. Hvit te kan gjenopprette hårets naturlige glans og er best å bruke lokalt som en sjampo hvis du ønsker å utnytte glansen.

 

5. Forbedrer ro, fokus og årvåkenhet

Hvit te har den høyeste konsentrasjonen av L-theanin blant de ekte teene. L-theanin er kjent for å forbedre årvåkenhet og fokus i hjernen ved å hemme spennende stimuli som kan føre til overaktivitet. Ved å roe stimuli i hjernen kan hvit te hjelpe deg med å slappe av samtidig som du øker fokus (6).

Denne kjemiske forbindelsen har også vist positive helsefordeler når det kommer til angst. L-theanin oppmuntrer produksjonen av nevrotransmitteren GABA, som har naturlige beroligende effekter. Det beste med å drikke hvit te er at du kan høste fordelene av økt årvåkenhet uten bivirkningene av døsighet eller svekkelse som følger med reseptbelagte angstmedisiner.

Hvit te inneholder også en liten mengde koffein som kan hjelpe deg med å starte dagen eller tilby en henting på ettermiddagen. I gjennomsnitt inneholder hvit te omtrent 28 mg koffein i hver 8-unse kopp. Det er langt mindre enn gjennomsnittlig 98 mg i en kopp kaffe og litt mindre enn 35 mg i grønn te. Med lavere koffeininnhold kan du drikke flere kopper hvit te per dag uten de negative effektene som sterke kopper kaffe kan ha. Du kan ha tre eller fire kopper om dagen og ikke bekymre deg for å føle deg nervøs eller havin.

-
3/4

3

Drikk hvit te for helsen

Hvit te gjennomgår minimale behandlingsmetoder for å produsere en delikat smak. Det er en av de fem tetypene kjent som ekte te. Teen er hovedsakelig laget av unge blader og uåpnede knopper av tebusken.

 

Å drikke noen kopper hvit te hver dag kan ha en positiv effekt på din generelle helse. Sammen med de tradisjonelle helsemessige fordelene med te på immunforsvaret ditt, kan hvit te bidra til å forhindre alvorlige sykdommer som kreft og hjerteinfarkt samtidig som den holder hår, hud og tenner sunne.

Hvit te gjennomgår tradisjonelt minst behandling. Tebladene får visne for en kontrollert mengde tid, og deretter tørkes bladene.

Konvensjonell vs økologisk vs naturlig jordbruk.
Ved konvensjonell jordbruk tar man som regel i bruk kunstgjødsel og andre preparater for å fremme vekst og kontrollere angrep av insekter samt vekst av ugress. Det er ofte etterlatt til den enkelte bondens skjønn å bestemme hvor ofte han behandler tebuskene. Konvensjonell jordbruk er hovedpraksis på verdensbasis idag. Selv om det finnesen viss kontroll og grenseverdier på hvor mye av sprøytemidler det er igjen på et ferdig produkt og det ikke lett å få et sluttprodukt som er helt fri for plantevern- og ugressmidler.


Ved økologisk jordbruk tar man ofte også i bruk både gjødsel og midler for å kontrollere angrep fra insekter, men disse må ha en naturlig og økologisk opprinnelse.


Naturlig jordbruk baserer seg på at planten klarer seg utifra dens egen vitalitet og omgivelse, uten hjelp av påførte midler. Naturen får lov til å utrykke seg fritt. Når teplantene er naturlig sunne og sterke vil de i liten grad bli angrepet av insekter og det vil være en organisk symbiose.

Japansk håndverk : Kvalitet og pålitelighet.
Det er et privilegium for oss i I-AM å føre te som Tokuya Yamazaki fra Kamo Nature Farm har produsert. Disse te er milde og snille for magen, fulle av helsebringende komponenter og dyrket slik naturen selv ville.

-
4/4

4

HVIT TE

bottom of page